Bedum – Groningen

De Doorfietsroute tussen Bedum en Groningen is volgens Google Maps ongeveer elf kilometer; een afstand die je rustig fietsend aflegt in zo’n veertig minuten. Op de e-bike of de speedpedelec ben je nog sneller op je werk of op school.

Je hebt op bijna iedere kruising voorrang, er staan weinig verkeerslichten en er wordt gestrooid zodra het glad wordt. Bovendien is de route goed verlicht. Kortom: vlot, veilig en comfortabel doorfietsen.

Meer over Doorfietsroutes

Bekijk de digitale kaart voor meer informatie over de route. Hier vind je ook het GPX-bestand om de route te downloaden.

Naar de digitale kaart

Route Bedum – Groningen in het kort

  • Afstand: ca. 11 kilometer
  • Reistijd: ca. 40 minuten met gewone fiets, ca. 30 met e-bike of speedpedelec
  • Ruimte om elkaar veilig in te halen
  • Voorrang op kruisingen, weinig/geen verkeerslichten
  • Bij gladheid direct gestrooid

Zo kom je de stad binnen

Zo kom je de stad binnen Je fietst via Ellerhuizen, Zuidwolde en Beijum en komt Groningen binnen bij Noorderhoogebrug. Afhankelijk van je bestemming in de stad rijd je verder via de Bedumerweg of de Korreweg.  Misschien pak je zelfs een stukje mee van het groen in het Noorderplantsoen.

Een echt Gronings streekje

Je kunt lekker doorfietsen, maar vergeet niet om je heen te kijken. Er is van alles te zien als je koers zet van Bedum naar Groningen. 

Het is een typisch Gronings streekje: een weids landschap met her en der grote boerderijen, omringd  door de kleine huisjes waar vroeger de arbeiders woonden. De agrarische geschiedenis komt ook terug in de naam van  het kanaal waar je langs fietst: het Boterdiep, dat genoemd is naar het transport van zuivel.

Vlakbij Groningen valt een molen op: Het Witte Lam. Dit is de kleinste poldermolen van de provincie Groningen.