Zuidhorn – Groningen

De Doorfietsroute van Zuidhorn naar Groningen is bijna dertien kilometer lang; een afstand die je ontspannen fietsend aflegt in veertig minuten. Heb je een e-bike of speed pedelec? Dan ben je nog eerder op school of kantoor en weer thuis.

Woon je in Aduard? Dan is deze route ook goed nieuws voor jou. Je hebt op bijna iedere kruising voorrang, er staan weinig verkeerslichten en er wordt gestrooid zodra het glad wordt. Bovendien is de route lekker breed. Kortom: vlot, veilig en comfortabel doorfietsen.

Meer over Doorfietsroutes

Bekijk de digitale kaart voor meer informatie over de route. Hier vind je ook het GPX-bestand om de route te downloaden.

Naar de digitale kaart

Route Zuidhorn – Groningen in het kort

  • Afstand: ca. 13 kilometer
  • Reistijd: ca. 40 minuten met gewone fiets, 30 tot 35 met e-bike of speedpedelec
  • Ruimte om elkaar veilig in te halen
  • Voorrang op kruisingen, weinig/geen verkeerslichten
  • Bij gladheid direct gestrooid

Zo kom je de stad binnen

De Doorfietsroute van Zuidhorn naar Groningen is gemakkelijk te volgen: je fiets de hele tijd langs de provinicale weg N355, en aangekomen in de stad volgt hij grotendeels het fietspad langs het Reitdiep. 

Je komt Groningen binnen bij de wijk Reitdiep (P+R) en kunt zo snel naar Zernike, de campus van de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool Groningen. Moet je naar het zuiden of het westen van Groningen? Ga dan rechtsaf de Zijlvesterweg op. Naar het noorden kun je via het Jaagpad fietsen.

In het spoor van Bauke Mollema

Weet je wie vroeger iedere dag van Zuidhorn naar Groningen fietste? Wielrenner Bauke Mollema! Je fietst in het spoor van deze wielerheld als je naar werk of school gaat. In 2012 heeft hij dan ook deze route geopend!

De brug over het Aduarderdiep bij Nieuwklap had bijna zijn naam gekregen. De burgemeester van Zuidhorn heeft daarvoor gepleit, maar zijn idee is (nog) niet uitgevoerd.