Roden – Groningen

De Doorfietsroute van Roden naar Groningen is zo’n vijftien kilometer lang; een afstand die je rustig fietsend aflegt in een uurtje. Heb je een e-bike of een speed pedelec? Dan ben je nog sneller in Stad (en weer thuis)!


Je hebt op bijna iedere kruising voorrang, er staan weinig verkeerslichten en er wordt gestrooid zodra er sneeuw valt.  Bovendien is de route goed verlicht. Kortom: vlot, veilig en comfortabel doorfietsen.

Fietsen is leuk, maar als het glad is vind ik het eng. Dus ik ben blij dat er op de Doorfietsroutes meteen gestrooid wordt als er sneeuw valt.

  Afstand: ca. 15 kilometer

  Reistijd: ca. 60 minuten met gewone fiets, ca. 45 met e-bike of speedpedelec

  Ruimte om elkaar veilig in te halen

  Voorrang op kruisingen, weinig/geen verkeerslichten

  Goed verlicht, dus veilig in de ochtend en de avond

  Bij gladheid direct gestrooid

 

Zo kom je de stad binnen

De Doorfietsroute voert je langs Peize, Peizerwolde en Peizermade. Je komt Groningen binnen aan de zuidwestkant en fietst dan langs de Peizerweg. Afhankelijk van waar je moet zijn, sla je af naar de Paterswoldseweg in noordelijke of zuidelijke richting.

Het afstappen waard: natuurgebied De Onlanden

Doorfietsroutes geven je de gelegenheid om lekker door te trappen. Maar er zijn volop redenen om onderweg even pauze te nemen. Zodat je de werkdag achter je gelaten hebt als je thuiskomt. Stap bijvoorbeeld eens af in Het Stadspark, of het prachtige natuurgebied De Onlanden. Schitterende plekken om stress van je af te laten glijden.