Ten Boer – Groningen

De Doorfietsroute van Ten Boer naar Groningen en vice versa is zo’n twaalf kilometer lang; een afstand die je ontspannen fietsend aflegt in veertig minuten. Heb je een e-bike of een speed pedelec? Dan kun je in een dik half uur in Stad zijn.
 

Ook voor scholieren en forenzen uit Garmerwolde is deze Doorfietsroute een aanrader, want goed bereikbaar. Je hebt op bijna iedere kruising voorrang, er staan geen verkeerslichten en er wordt gestrooid zodra het glad wordt. Bovendien is het fietspad comfortabel vlak. Kortom: vlot, veilig en comfortabel doorfietsen.

Meer over Doorfietsroutes

Bekijk de digitale kaart voor meer informatie over de route. Hier vind je ook het GPX-bestand om de route te downloaden.

Naar de digitale kaart

  Afstand: ca. 12 kilometer

  Reistijd: ca. 50 minuten met gewone fiets, 35 à 40 met de e-bike 

  Ruimte om elkaar veilig in te halen

  Voorrang op kruisingen, weinig/geen verkeerslichten

  Bij gladheid direct gestrooid

 

Zo kom je de stad binnen

De Doorfietsroute van Ten Boer naar Stad brengt je langs Garmerwolde en Noorddijk. Je komt Groningen binnen bij de wijk Lewenborg, en vervolgt je weg naar het centrum. Moet je naar het UMCG, dan sla je af naar de J.C. Kapteynlaan. Naar het zuiden of het westen, dan kun je door het groen van het Noorderplantsoen peddelen.

Een plek om bij stil te staan: Het Bevrijdingsbos

De Doorfietsroute is heel geschikt om rap naar school of werk te fietsen. Maar waarom zou je onderweg niet een korte pauze inlassen? Sta bijvoorbeeld eens stil bij Het Bevrijdingsbos, aangelegd in 1995 ter ere van de Canadese troepen die ons land bevrijd hebben aan het einde van WOII.